Current Status
Et ole ilmoittautunut kurssile.
Hinta
70

Istuminen on nykypäivänä in. Istumisen vaikutukset usein unohdetaan, tai sitten niillä pelotellaan aivan liikaa. Asia on hyvä huomioida, mutta on järkevämpää tarkastella asiaa neutraalien lasien läpi:

Aikamme kuluu töissä pitkälti istuen. Siirrymme toimistosta istumasta autoon tai bussin istumaan. Osa välttää tartuntatauteja tai pitkien etäisyyksien pakottamina siirtyy kotiin tekemään etätöitä. Asennot ja työpisteet eivät välttämättä ole pitkäkestoiselle työskentelylle sopivia. 

Vapaalle vaihtaessamme siirrymme kotiin sohvalle istumaan. Vapaa-aikana säästelemme voimiamme ja jälleen istumme. Moni istuu jopa kymmenen tuntia vuorokaudessa. Tämä on monen tilanne vähän kärjistettynä. 

Istumisen vaikutukset ilmenevät lähes kaikilla jonkinlaisina tuntemuksina tai oireina, mutta harva tietää, miten niiden eteneminen ja paheneminen oikeasti pysäytetään. Se ei oikeasti ole vaikeaa tai työlästä, kunhan ymmärtää, mikä oireet aiheuttaa. Ja ei, vain liikunnan harrastaminen ei ole ratkaisu, vaan se voi jopa pahentaa tilannetta.

Se mikä on lepoa mielellesi, ei välttämätä ole sitä kehollesi

Kehomme ei välttämättä lepää muulloin kuin öisin. Silloinkin ryhtimuutokset voivat aiheuttaa selkä- tai niskakipuja, ellemme käytä tarpeeksi tyynyjä tai juuri oikeanlaista patjaa. Suurin osa meistä ei tarvitse mitään erikoismuotoiltuja tyynyjä tai patjoja mikäli kehollamme on kaikki kunnossa. Täytyykö meidän olla kipuisia ja käyttää satoja ellei tuhansia erilaisiin ergonomiatyynyihin tai patjoihin? Ei enää.

Istumisen vaikutukset ovat monimuotoisia, joten on loogista, ettei kaikkia ja kaikkea voida hoitaa samalla tavalla. Kun ymmärrämme, miksi kehomme muokkaa toimintaansa ja asentoaan, pystymme vaikuttamaan siihen tehokkaasti ja vähällä vaivalla. 

Istuminen muuttaa kehoamme ja sen kuormitus hallitsee asentojamme sekä siten myös arkeamme. Se, mitä teemme ajallisesti merkittäviä määriä, vaikuttaa lihastemme toimintaan, ja siten se myös vaikuttaa niveltemme asentoihin ja kaikkeen, mitä teemme. 

Istumisen ja sen vaikutusten ymmärtäminen on ensimmäinen askel toimivampaan ja kivuttomampaan kehoon. Kurssilla tarjoan kaiken tarvittavan tiedon siihen, että sinä määräät istuma-asennon, eikä istuminen sinun asentojasi.

Kurssilla käydään muun muassa lihasten toimintaa ja rakennetta mikrotasolla, istumisen eri kuormitusmenetelmiä, yleisimpiä oirealueita ja niiden vaikutuksia, nivel- ja lihaskohtaisia muutoksia sekä All in one- harjoitusohjelmia monipuolisesti erilaisten istumisen vaikutusten kumoamiseen. Kurssilta löytyy myös perusteet ja teoria kaikkien saatavilla olevien harjoitteiden vaikutuksista ja tehokkuudesta. Mikäli etsit vain harjoitteita ilman tarvetta ymmärtää kehon toimintaa, pääset niihin käsiksi tästä.

Mikäli haluat lukea vain tietyn osion kurssista, voit ostaa pääsyn yksittäisiin osioihin tästä.

HUOM! Jäsenyys on henkilökohtainen ja materiaalien jakaminen ilman kurssin tekijän lupaa on ehdottomasti kiellettyä!

Avaa chatti
1
Olen viestin päässä jos on kysyttävää :)
Morjesta. Jos sinulla on jotain kysyttävää hyvinvoinnista tai fysioterapiasta niin vastaan mielelläni. Ethän kuitenkaan laita mitään tunnistetietoja whatsappilla, kuten henkilötunnustasi.